10 asiaa, jotka tekevät Granitesta full stack -devaajalle suotuisan työpaikan (tai sitten eivät)
Jokaisella työtä tekevällä on omat mieltymyksensä työpaikan valitsemisen suhteen. Niin myös full stack -devaajilla. Olemme nyt Granitella pureksineet, kenelle me olemme nappivalinta työpaikaksi. Emme nimittäin ole sitä kaikille!
Mistä syistä Granite voisi olla sinulle sopiva työpaikka (ja miksi taas ei)? Päätimme auttaa sinua listaamalla 10 syytä! 👇
1. Iso osa meistä tekee hommia 100 % etänä – saat valita
“Asun itse keskellä mettää Luumäellä. Se on täällä jumalan selän takana, ja täältä on 3,5 h ajomatka Tampereelle,” sanoo frontend-devaajamme Heikki.
Granitella ei ole aina tehty valtaosin etätyötä. Kun korona-pandemian väistyessä henkilöstöltä kysyttiin, halutaanko etätyötä jatkaa, 95 % granitelaisista halusi jatkaa hommia pääasiallisesti etänä. Tampereen konttorillekin osa toki ilmaantuu. Oma valinta. Ja varsin oivallinen työpaikkavalinta sille, joka mielii asua haasteellisemman työmatkan takana, kuten Luumäellä.
2. Samulin ja Heikin tiimi on pieni – se tarkoittaa jaettua vastuuta ja itsensä haastamista
“Kaikki vastuu jaetaan pienessä tiimissä. Omalla puolellani bäkkärissä meillä on lisäkseni vain CTO:mme Anssi, frontissa on Heikki. Meillä on työpöydällä kiinnostavia juttuja, jotka joku meistä aina ratkoo. Esimerkiksi tietoturva-asioissa sinulla on erikoistumisen mahdollisuus, sillä se on ydinasemassa tuotekehityksessämme,” pohtii backend-devaajamme Samuli.
“Huomaan usein, että olen saanut haastaa itseäni hyvällä tavalla. Tulee mieleen vaikkapa suorituskyvyn optimointiin liittyvät työvaiheet, joista on joka kerta itselläni vähän p*skat housussa. Mitä jos en saakaan tätä tehtyä? Mutta sitten saankin tehtävän ratkottua ja se palkitsee todella paljon,” Samuli sanoo.
3. “Johtamisessa ei valittamista”
“Niinhän se menee, että firmaa vaihtaessa useimmilla devaajilla menee pomo ensisijaisesti vaihtoon, ei työpaikka sinänsä. Granitella ei ole ollut pomojen suhteen valittamista,” sanoo Heikki.
Granitella tiimit ovat itsenäisiä. Tuotetiimin vetäjänä ja tekemisen ohjaajana toimii Team Lead Henri. Tiimien rinnalla toimii ohjausryhmä, jota tarjoaa näkemyksiään ja apuaan tiimien toimintaan, mutta ei määrittele tai sanele sitä. CTO Anssi – Graniten perustajaporukkaa, on yksi tuotetiimin jäsen siinä missä muutkin.
“Matalan organisaatiorakenteen näkee konkreettisesti siinä, että itse saamme pitkälti päättää, miten asioita teemme,” Samuli komppaa.
4. Täydellinen luottamus työporukkaan
“Meillä on nähty vaivaa rekryssä – porukkaamme on otettu vain sellaisia ihmisiä joihin voi luottaa täysin,” Samuli pohtii.
Se tarkoittaa, että tehtäviin ei aina ole valittu sitä kovinta osaajaa, vaan ensisijaisesti luottoväkeä. Luottamus on tärkeä osa Graniten kulttuuria. Siinä myös jokaisen oman elämän haasteet otetaan vastaan ja niissä tuetaan. Työ on elämää varten, eikä toisinpäin.
5. Henkilökohtaiset kehittymisen polut nähdään tärkeinä
Sitä voisi luulla, että pienessä tiimissä kehittymisen polut tyssäävät nopeasti. Asia ei kuitenkaan Heikin ja Samulin mukaan ole niin.
“Voit myös vaihtaa hommaa talon sisällä matkan varrella, jos haluat. Tässä kuunnellaan toiveitasi,” he sanovat.
“Hiljattain devaajamme Petteri lähti muualle konsulttihommiin, koska halusi nimenomaan kokeilla sitä puolta. Itse ymmärrän sen ihan täysin – kokemuksia täytyy nuorena osaajana kerätä eri paikoista, jotta tietää mikä itselle sopii,” Heikki pohtii.
“Usein routa on myös ajanut porsaita takaisin kotiin, kun muutama vuosi on testattu elämää muualla,” hän jatkaa.
Myös muualla käyminen voi olla osa henkilökohtaisen kehittymisen polkua.
6. Työolosuhteet vimosen päälle
“Mulla on maailman paras tietokone. Jos mulla olisi sata miljoonaa tilillä rahaa, ottaisin silti kaikista vaihtoehdoista juuri tämän,” Heikki sanoo hymyillen.
Hyvät työvälineet ovat työssä viihtymisen kannalta aika tärkeä juttu, kun hommia tehdään viikoittain niiden parissa tuntikausia.
“Ei meillä edes tehtävien kannalta tarvitsisi olla näin hyviä läppäreitä. Mutta kun oot meillä töissä, se ei vain ole tonnista kiinni, kun puhutaan välineistä. Siinä näkee hyvin työntekijöistä välittämisen tason,” Samuli sanoo.
Lisäksi kiitosta saa Samulilta ja Heikiltä HR:n ihana Tiiu, joka pitää granitelaisista aivan ensiluokkaisen hyvää huolta. Hän on jatkuvasti ottamassa devaajien työelämän parannustoiveita avosylin vastaan ja etenkin hyvinvointiin etätyössä tullaan vielä entisestään panostamaan.
7. Hyvä kasvuvauhti
Tavoite on muutamassa vuodessa kaksinkertaistaa bisnes nykyiseen nähden. Jos haluat aikaisemmassa vaiheessa mukaan tällaiseen, tilaisuus on juuri nyt loistava.
“Kun tulin taloon 5 vuotta sitten, liikevaihtomme oli 750K €. Nyt se on kolme kertaa sen kokoinen, ja kasvaa koko ajan. Näen itse Granitessa tosi ison kasvun potentiaalin,” sanoo Heikki.
8. Parantamisen kulttuuri
“Ymmärrän toki, että jotkut devaajat pelkäävät tuotetaloja. Kuvitellaan, että kaikki on ikivanhalla legacy-koodilla CTO kirjoittanut 15 vuotta sitten. Pelottaa, että työ tuntuu spagetissa uimiselta. Mutta meillä ei realisoidu nämä pahimmat tuotetalojen pelot,” Heikki sanoo.
“Joka kuukausi esiin nousee jotain, mitä voisi arkkitehtuurissa parantaa – ja sitä sitten porukalla kaivellaan,” Samuli sanoo.
“Nyt puheenaiheena on ollut myös bäkkärin puolella suurempi tech-uudistus, että lähdettäisiin uuteen teknologiaan. Se on itselleni sellainen seuraava jännittävä asia,” hän jatkaa.
9. Moderni tech stack ja laatu korkealla tasolla
Laatu on ollut tuotetiimissämme jo useamman vuoden ajan hyvin korkea prioriteetti.
“Bäkkärissä sen kaiken kehittymisen ja kehittämisen näkee isosti. Huomaa kyllä, mitkä asiat on Anssin aikoinaan hirveässä kiireessä asiakkaalle koodaamia, ja mikä on uusimman osaamisemme pohjalta tehtyä modernia koodia,” Samuli virnistää.
Heikki on fronttipuolella tech stackiin tyytyväinen.
“Meidän tech stack on frontissa super moderni. Vain Typescriptillä siitä saisi vielä paremman, mutta muuta parempaa en keksi. Meillä on todella miellyttävää tehdä fronttitöitä. Käytössämme ei ole se kaikista bugisin beta-vaiheen bleeding edge, mutta ei myöskään mitään vanhentunutta. Ei siis ole pelkoa, että Java Scriptissä joutuisit tekemään jotain legacy-p*skaa. Oikein hyvä tuntuma miulle on tullut myös bäkkäristä,” Heikki kommentoi.
10. Et toimi asiakastyössä – mutta toimit hyvän asian puolesta
Meiltä on siis lähdetty muualle töihin siksi, että halutaan olla asiakkaiden kanssa suoraan tekemisissä. Työ Graniten full stack -devaajana onkin passeli sellaiselle tekijälle, joka tykkää kehittää omaa alustaa, eikä halaja projekti projektilta vaihtuvan asiakastyön pariin.
“Tämä eroaa kyllä konsulttipuolesta paljon. Me keskitymme oman alustamme rakentamiseen, emmekä ole asiakastyössä suoraan,” Samuli avaa.
Riskienhallinta alana on nostanut päätään viime aikoina erityisesti ajankohtaisten tapahtumien, kuten Vastaamo-casen ja Ukrainan tilanteen takia. Graniten riskienhallinnan tuotteiden parissa työskentely tarkoittaa siis hyvän asian puolesta toimimista – yritysten tukemista erilaisten riskien pienentämisessä.
“Itse ajattelin aluksi, että riskienhallinta-ala on sitä kaikkein tylsintä tylsää, mutta itselleni onkin ollut tosi mieluista se, että tuotteidemme avulla yrityksissä todella pystytään tekemään työtä turvallisemmin. Tässä voi oikeasti tehdä jotakin hyvää maailmaan,” Heikki sanoo.
Mikäli kiinnostuit Granitesta työpaikkana, käy katsomassa avoimet positiot täältä!